De verhaallijn van Assassins Creed Valhalla

Assassin’s Creed Valhalla is een historisch verhaal dat zich afspeelt in de 9e eeuw. Valhalla is de nieuwste game van Assassins Creed, gemaakt door Ubisoft. Spelers stappen in de laarzen van Eivor, een Viking die een stam leidt in een poging West-Engeland binnen te vallen en te veroveren. De game speelt zich in Noorwegen en de Saksische landen af. Eivor, een Viking die zijn ouders afgeslacht ziet worden en door een ander wordt opgevoed. Wat volgt voor Eivor is een strijd om gerechtigheid. Maar gerechtigheid is niet altijd eerlijk en voor Eivor het weet zit hij/zij op een boot richting Engeland. Stiefbroer Sigurd komt terug van een rooftocht langs de Engelse kust en samen met Eivor wilt hij zich daar gaan vestigen. Maar Engeland zit niet echt bepaald te wachten op deze groep Vikingen. Zeker niet omdat Engeland al overspoeld wordt door de zonen van Ragnar Lothbrok. Diens zonen bemoeien zich aardig met de Engelse politiek en weten ook de nodige dorpen te plunderen.

Vikings tegen saksen

Engeland was in die periode best een gevaarlijk land. Er werd veel geplunderd door Vikingen. De beroemdste Viking uit die tijd is toch wel Ragnar Lothbrok. Er is zelfs een serie over hem en zijn familie te zien. Zijn zonen spelen daarom ook een grote rol in deze Assassin’s Creed. Maar niet alleen zijn zonen, ook andere Vikingen uit Noorwegen en Denemarken willen een nieuw leven beginnen. En als dat niet genoeg is, is er in Engeland zelf ook nog het nodige aan de hand, want Engeland is in die tijd verdeeld in verschillende gebieden met ieder een koning. Jij mag je als speler daar in gaan mengen, wat meteen de de essentie is van Assassin’s Creed: Valhalla.

Engeland verkennen

Zoals gezegd ga je als speler naar Engeland om een nieuwe toekomst op te bouwen. Je komt aan in Engeland en het eerste wat je doet is je kamp een naam geven. Als eerste moet je het kamp volwaardig gaan maken door gebouwen te plaatsen. De materialen daarvoor moet je echter wel eerst zelf verzamelen. Gelukkig komt daar de oerdrift van de Vikingen om de hoek kijken, want er mag geplunderd worden! Bij iedere plundering moeten er kisten geopend worden waar de materialen in zitten. De eerste plunderingen gaan nog wel, maar naarmate je verder komt is het toch een stuk ingewikkelder. Dit komt voornamelijk omdat de gebieden voorzien zijn van een moeilijkheidsgraad. Eivor moet dus vooral ook investeren in zichzelf.

Niet alleen plunderen zorgt ervoor dat je je kamp kunt uitbreiden. Het belangrijkste is misschien wel de rode draad van het verhaal, namelijk samenwerkingen aangaan met andere stammen. Niet alleen de Noorse stammen, maar ook de lokale bevolking kan Eivor helpen bij het bouwen van een nieuwe toekomst in Engeland. In welke volgorde je deze missies uitvoert is aan jou als speler. Het spel laat je daar best vrij in.